2011-04-15 12:01:05• hírek • Szatmar.ro

Ilyés: „Kíváncsiak vagyunk a lakók véleményére”

Amint arról már a Szatmár.ro beszámolt, a 16-os lakónegyed az idei esztendőben komoly rehabilitálási munkák színtere lesz, Szatmárnémeti vezetősége pedig úgy döntött, hogy a város történelmében talán először kikéri a lakók, az érintett polgárok véleményét is arról, miként képzelik el környezetük felújítását.

Miután néhány nappal korábban közzétettük a felhívást, hogy várjuk Olvasóink véleményét, ötleteit, kíváncsiak voltunk arra is, hogy a város vezetőségének mik a konkrét terveik illetve, hogy miként állnak hozzá az ott élők véleményéhez.

„A 16-os negyedben már lassan két éve komoly felújítási munkák folynak, az infrastruktúra és a közművesítése fejlesztésén túl azonban szeretnénk a városrész arculatán is változtatni valamelyest. Mivel fontosnak tartjuk az interaktivitást és kíváncsiak vagyunk az érintettek meglátásaira, ötleteire, ezért úgy döntöttünk: a sajtón keresztül kérjük ki véleményüket", mondta Ilyés Gyula polgármester.

A város első embere kiemelte: fontos, hogy az emberek hiteles forrásból kapjanak információkat a tervekről és a lehetőségekről, és az is fontos, hogy a lakók választ kapjanak felvetéseikre. Éppen ezért a polgármester ígéretet tett, hogy hétfőn valamennyi, a Szatmár.ro-hoz eljuttatott felvetésre reflektálni fog.



Ilyés Gyula valamennyi felvetésre válaszolni fog


A városvezetés terveiről Ilyés elmondta, hogy az anyagi lehetőségek adta korlátokon belül szeretnének egy igényes és színvonalas zöldövezeti részt kialakítani a Szamos töltése és a vízpart között. Ennek minimális feltétele a környék karbantartása, a fű rendszeres nyírása. Ennél azonban nyilvánvalóan több kell ahhoz, hogy az emberek kellemesen el tudják ott tölteni szabadidejüket, ezért még a tavasz folyamán egy-két mini foci- és kosárlabdapályát hoznak majd létre a sportolni szándékozók számára. A nem csak sütkérezni, de sütni is szándékozó felnőttek számára pedig hat-nyolc tűzhelyet is létesítenek. Azok számára pedig, akiknek van némi sütnivalójuk és nem szeretnének szemetet hagyni a zöld övezetben, több szemeteskukát is kihelyeznek a közterület-fenntartó vállalat emberei.

Akinek tehát egyéb ötlete, javaslata van a 16-os lakónegyeddel kapcsolatban, azokat hétfő reggelig várjuk, hogy aztán csokorba gyűjtve be tudjuk mutatni Ilyés Gyula polgármesternek.Az észrevételeit ide kattintva oszthatja meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: